magazine Canada Goose

augusti 12, 2017 Kommentarer inaktiverade för magazine Canada Goose

Från stöldbegärlig till portad.Nu stoppas den populära gåsdunsjackan, som bland annat prinsessan Madeleine var tidig att bära, från en krog i norska Lillehammer.Tillverkaren bryter mot djurskyddsregler menar krogägaren men tillverkaren tillbakavisar kritiken, skriver nrk.no.Canada Gosse-jackan blev under tidigt 00-tal lite av en statussymbol, särskilt i storstadsområdena. Då den är dyr, från 5000-6000 kronor, har den varit stöldbegärlig, särskilt på uteställen. Men nu kan det bli stopp i krogkön för den som bär jackan.Krogen Fenix i norska Lillehammer förbjuder jackan då man anser att företaget som tillverkar Canada Goose-plagg bryter mot norska djurskyddsregler, skriver nrk.no.I ett pressmeddelande från Fenix ägare vill man få människor uppmärksamma på vad de bär och att djur kommer till skada vid tillverkningen av dessa plagg.Jeffrey Leopold, representant för Canada Goose i Norge, avvisar dock anklagelserna som rör tvångsmatning av gäss och fångst av prärievarg med rävsax, skriver nrk.no vidare.

Han hävdar att de har bra koll på sina leverantörer och att man tar avstånd från dem som tvångsmatar gäss. Och vad gäller rävsaxen finns den traditionella varianten bara på museum medan den moderna saxen inte gör att djuren lider, i alla fall inte så mycket, enligt Jeffrey Leopold.I Lillehammar har Felix redan portat gäster och innehavarna hoppas att de avvisade lär sig något av detta.Männen – 18, 19 och 21 år – greps kort tid efter dådet. Två av dem har enligt polisen medgivit misshandel. I sin stämningsansökan skriver kammaråklagare Bengt Mårtensson att de tre misstänkta har visat ”särskild hänsynslöshet och råhet”. – Det började med munhuggeri, säger utredningsledare Hans Andersson vid Södertörnspolisen i Handen. De unga männen stod i kö för att kliva på en nattbuss vid Västerhaninge pendeltågstation, söder om Stockholm, när bråket startade. Polisens bild är att Robert Jäderberg Rombin först misshandlades utanför pendeltågstationen. Därefter fick Robert Jäderberg Rombin hjälp att ta sig in i ett väntrum.

De unga männen kom då efter och fortsatte misshandeln – med sparkar och slag riktade mot huvudet. Offret bestals han också på en Canada Goose-jacka värd flera tusen kronor. Robert Jäderberg Rombin fick så svåra skador att han avled. – De misstänkta medger inte det sceneriet, men de medger att de har varit med i olika delar av det, säger Hans Andersson. Ytterligare två ynglingar som tidigare suttit häktade har släppts och är avförda från utredningen.Men enligt programmet är det i stort sett omöjligt att få garantier för att dun är framställt på ett bra sätt. Det kan vara upp till tio mellanled från farm via tvätteri, grossister och leverantör till butiker och konsumenter. ”Kalla fakta” uppger att nästan 90 procent av de producenter de talat med uppgav att de plockar dun från levande fåglar. Beck-Friis tror att det delvis handlar om olika länders syn på djurhantering, men att det framför allt är en ekonomisk fråga. Att plocka från levande djur gör att samma fågel kan ge dun fyra, fem gånger i stället för bara en.